Home | Showroom | Aanbieding | Inspiratie | Onze aanpak | Contact | nieuwbouwwoning

Vloerverwarming onder Parket, Houten vloeren en PVC vloeren

De combinatie van vloerverwarming en parket of houten vloer is tegenwoordig heel populair en sterk in opmars! Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat vloerverwarming de meest ideale temperatuur in huis geeft. Vele mensen kiezen vanwege comfort en kostenbesparing steeds vaker voor vloerverwarming.
Parket, houten vloeren, pvc vloeren en vloerverwarming gaan goed samen.

Onze parket, houten vloeren en pvc vloeren zijn zeer geschikt voor op vloerverwarming, deze vloeren laten de warmte goed door en heeft warmte weerstand van minder dan 0,11 K/W m².
In combinatie met vloerverwarming dient de vloer vol verlijmt te worden. Hierdoor creëer je een massief geheel en daardoor geleidt de warmte goed door.
Bij conventionele verwarmingssystemen (radiatoren) bedraagt de temperatuur van het water al gauw 75 a 80°. Doordat vloerverwarming ‘stralingswarmte’ geeft waardoor het lichaam direct verwarmd wordt en niet de omgeving, wordt hetzelfde warmtegevoel al bereikt bij een watertemperatuur van 27 a 28°

Vloerkoeling

Vloerkoeling en parket of houten vloer gaan ook goed samen. Koudeopname is aan dezelfde randvoorwaarden gebonden als warmteoverdracht, dus kunnen niet alle soorten parket worden toegepast.Het is mogelijk dat door afkoeling van een ruimte met een hoge relatieve luchtvochtigheid condensvorming kan ontstaan, wat niet bevorderlijk is voor een houten vloer. Om dit te voorkomen wordt er een condensvoeler op de verdeler of op de aansluitleiding geplaatst. Zodra er condens gemeten wordt, zal de koelinstallatie worden uitgeschakeld.

Bent u opzoek naar Parketvloer, Houten vloer, Laminaat, PVC vloer welke is geschikt is voor vloerverwarming en vloerkoeling, of wilt u meer informatie over vloerverwarming en vloerkoeling hebben, Kom naar onze showroom in Haarlem! of neem contact met ons op!
Wij helpen u graag veder.

Vloerverwarming

vloerverwarming 

houten vloer op vloerverwarming

Almaas parket
Izaak Enschedeweg 36 B
2031 CR Haarlem
Tel. 023-5407471
Tel. 020-6007689